Projecte Xevi, és una associació de cooperació per al desenvolupament al tercer món, nascuda l’any 2003 arran de la pèrdua d’un de nosaltres. Això lluny d’aturar-nos ens encoratja per tirar endavant projectes als més necessitats.

Els nostres objectius són:
* Proporcionar assistència i material sanitari a aquells que més ho necessiten.
* Promoure la cultura.
* Promoure iniciatives que ajudin a millorar les condicions de vida dels més desfavorits.
* Donar suport a les iniciatives econòmiques que ajudin a un millor desenvolupament com poden ser: cooperatives de dones, microcrèdits, etc.

El Març del 2014 es comencem un nou projecte, Pedalada Solidàri pel Senegal, és una manera de gaudir de la regió de Casamance (Senegal) diferent, molt solidaria i apta per tothom. Les bicicletes en què fem el circuit es deixen a una associació de dones que les tenen en regim de lloguer.
Casamance té una economia de subsistència basada en la pesca, l’agricultura i el cultiu de l’arròs. Els seus recursos naturals i humans són molt potents però malauradament els falta els mitjans per transformar aquest potencial natural en riquesa. Si a això si suma el mal estat de les carreteres, la manca de transport i l’enclavament de la zona (és això que la fa especialment autentica) fan que la producció dels seus habitants poques vegades tingui sortida a les poblacions veïnes i gairebé mai a la gran ciutat.

És per això que Projecte Xevi pretén proveir a les associacions de dones de la regió amb una sèrie de bicicletes que els pescadors i les agricultores podran llogar per un preu mòdic i d’aquesta manera tindran almenys l’opció d’anar a vendre el seus productes frescos a les poblacions veïnes.
Amb aquestes bicicletes com a mitjà de transport es vol millorar l’economia de la població, ja que el peix i els productes de l’hort tindran més sortida comercial fora del radi on s’arriba actualment, però a part es crearà un comitè de gestió amb l’associació de dones que tindrà una petita font d’ingressos a partir del lloguer d’aquestes bicicletes que els permetrà invertir a millorar els seus cultius.
Els bombers del Parc de La Pera col·laboren activament amb Projecte Xevi.